Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Azerbaycan’da Trafik Kuralları Uygulamaları ve
Gürcistan Korona Virüs Önlemleri

Azerbaycan’da Trafik Kuralları Uygulamaları ve
Gürcistan Korona Virüs Önlemleri

Sayı: 2020/134
Tarih: 18.03.2020
Sayın Üyemiz,

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası tarafından "Azerbaycan ve Gürcistan'daki Uygulamalar" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından İMEAK Deniz Ticaret Odası'na gönderilmiş olan duyuruda Azerbaycan'da trafik kurallarını ihlal eden yabancı devletlere kayıtlı araçları kullanan yabancı uyrukluların ve vatansızların uygulanan cezaları ödemeden ülkeye serbest şekilde giriş-çıkış yaptıkları, Azerbaycan Cumhuriyeti sınırları içinde idari suç işlemiş yabancılar ve vatansızlar hakkında idari yaptırımlar uygulanıncaya kadar bu kişilerin Azerbaycan'dan çıkışlarının geçici olarak sınırlandırılacağı bildirilmiştir.

Duyuruda ayrıca Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye dayanarak Korona Virüs ile mücadele kapsamında son 14 gün içerisinde Çin Halk Cumhuriyeti, İran, İtalya ve Güney Kore'de bulunmuş sürücülerin ülkeye alınmayacağı belirtilmiştir. Bu "14 günlük sürenin" mecburi süre olduğunu ancak bu sürenin doldurulmuş olmasının aracın kesin olarak Gürcistan'a girebileceği anlamına gelmediği, sınır kapısında yapılan tıbbi kontrollerde şöförde yüksek ateş vb. belirtilerin tespit edilmesi veya belgelerin yeterli görülmemesi gibi durumlarda bekleme süresinin 30 güne çıkarılabileceği bildirilmiştir. 

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, taşıma modu ve ülke bazındaki güncellemeleri UTİKAD internet sitesinde https://www.utikad.org.tr/Covid-19 adresi üzerinden takip edilebileceğini bildirir, iyi çalışmalar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr